Oldal kiválasztása

Tirünsz egy lenyűgöző bronzkori romváros Görögországban a Peloponnészoszi félszigeten a korszak névadójától, Mükénétől 20 perc autóútra (kb. 20 km). Mükénét szinte mindenki ismeri (tele is van túristákkal), de Tirünszöt már sokkal kevesebben, pedig talán még hangulatosabb és a szerencsések akár félórákat is ülhetnek egy padon úgy, hogy senki nem jár arra. Néhány saját készítésű képet mutatnék:

Ez pedig az a része, ami engem a leginkább lenyűgözött. Egy közel 3500 éves „folyosó” ami még mindig áll.

Egy szó, mint száz, ha valaki arra jár (mondjuk Toloban nyaral), akkor ne hagyja ki. A Navplio – Argos közötti út mellett, egy pár hektáros tell tetején áll a romváros. Aki meglátja szerintem rögtön beveszi a jobbos kanyart, hogy azonnal megnézhesse közelebbről.

Mivel a cég egy építési projekt miatt került megalapításra (mely projekt finanszírozási okokból mégsem indult el) így adta magát az ötlet, hogy erről a lenyűgöző építményről kapja a nevét. Arról nem is beszélve, hogy Tirünsz a kükloptikus falak egyik legszebb példája.

Ja, és a legenda szerint ez volt Héraklész szülőhelye. Ha többet is szeretne tudni róla, akkor a lenti gombbal elnavigálhat, de azért jöjjön vissza kérem!